Penki svarbiausi virtuvės komponentai

Jei paklaustum dešimties skirtingų žmonių, kuris kambarys jiems namuose svarbiausias, turbūt gautum dešimt skirtingų atsakymų. Tačiau tikriausiai visi iš jų pritartų, kad virtuvė, jei ir nėra pirmoje vietoje, tai tikrai užima labai svarbų vaidmenį kiekvienuose namuose. Taip yra dėl paprastos priežasties, ja mes naudojamės kiekvieną dieną, nes joje yra gaminamas maistas, be kurio mes tiesiog neišgyventume. Būtent todėl šiame straipsnyje pateiksime tuos virtuvės komponentus, kurie mūsų galva yra patys svarbiausia.

  1. Šaldytuvas. Natūralu, kad pirmas pora vietų užims buitiniai prietaisai, be kurių maisto gaminimas yra tiesiog neįsivaizduojamas, o svarbiausias iš jų yra šaldytuvas. Žinoma galima ginčytis, tačiau mums atrodo, kad maisto išsaugojimas šviežiu yra tikrai tai, kas mums svarbiausia virtuvėje. Nes gamindami norime turėti visus reikiamus produktus po ranka, tam, kad kiekvieną kartą prieš gaminant nereiktų keliauti iki artimiausios parduotuvės.
  2. Dujines kaitlentesViryklė. Vieni naudoja elektrines virykles, kiti dujines kaitlentes, tačiau visiems žmonės viryklė yra itin svarbus virtuvės atributas. Visgi, jei yra tik šaldytuvas tuomet galima pasigaminti tik sumuštinių ir pienu užpilamų sausų pusryčių, o tuo tarpu visa kita kulinarijos magija atrandama pasinaudojus būtent virykle ar joje esančia orkaite. Virtuvės patalpa be šių dviejų buitinių prietaisų yra tiesiog neįsivaizduojama, būtent todėl juos paminėjome pačius pirmus, nes visa kita tiesiog seka paskui.
  3. Kriauklė. Turbūt to tikrai nesitikėjote, tačiau ar kada nors jums buvo taip nutikę, kad virtuvėje būtų pradingęs vanduo? Tai yra tikras košmaras gaminti mėgstantiems žmonėms, nes tuomet vandens virduliui ar tiesiog maisto ruošimui reikia atsinešti iš vonios kambario, kuris priklausomai nuo jūsų buto ar namo išplanavimo, gali būti labai nutolęs nuo virtuvės. Tokiu atveju didžiausia bėda yra tai, kad net ir įsipylus vandens, negalima naudotis kriaukle plovimo tikslais. Jei norite išskalauti puodelį ar nuplauti šefo peilį, prieš pradėdami pjaustyti kitą maisto produktą, jums vėl tenka bėgti iki artimiausio vandens šaltinio. Būtent dėl šių priežasčių kriauklė ir joje esantis čiaupas yra itin svarbūs bet kurios virtuvės komponentai.
  4. Spintelės. Kaip ir bet kur kitur, taip ir virtuvėje, viskas turi būti organizuota. Tiksliau virtuvėje viskas turi būti organizuota net labiau nei bet kur kitur. Taip yra todėl, kad gaminant maistą, mes dažnai neturime laiko, ilgoms paieškoms ir bandymams atrasti vieną ar kitą reikalingą daiktą. Jei mums reikia prieskonių, tai mums jų reikia būtent šią akimirką, nes jais pagardinus patiekalą po kelių minučių, jo skonis bus visiškai kitoks nei turėtų būti. Būtent todėl, geros ir patogios spintelės yra būtinos kiekvienai virtuvei.
  5. Stalas. Tai jau galėjote nuspėti, nes pagamintą maistą reikia suvalgyti. Žinoma, kai kuriuose namuose tam yra atskira patalpa – valgomasis. Tačiau dažniausiai žmonės maistą valgo ten kur gamina – virtuvėje. Tačiau stalas yra reikalingas ne vien valgymui, jis taip pat reikalingas ir gaminimui, nes būtent ant jo yra atliekamas visas gaminimo procesas iki to momento, kai mes panaudojame viryklę, tad tinkamo aukščio ir dydžio stalas yra būtinybė, kiekvienai net ir mažiausiai virtuvėlei.

Manome, kad mūsų sudarytas sąrašas tikrai atitiks visų jūsų nuomones. Tačiau žinoma, pasaulyje yra atrandama itin daug keistenybių ir jei jūsų tobulos virtuvės idealas yra visiškai kitoks nei mūsų nupasakotas, tuomet prašome būtinai pasidalinti savo nuomone su mumis ir mūsų skaitytojais.